maanantai 18. tammikuuta 2016

Reippailijoiden reseptivinkki

Jos haluat leipaista jotakin herkullista ja äärimmäisen nopeaa, mutta joka ei kuitenkaan tursua rasvaa ja sokeria, kokeile tätä ihanaa urheilijan marjapiirakkaa! Resepti on äitini, ja kiertänyt meillä tuttavapiirissä jo pidemmän aikaa. Hyväksi havaittu herkkupala! Mitat ovat suurinpiirtein-mittoja, ja itse lorauttelen aineksia ihan fiiliksen pohjalta. Yleensä teen ilman kananmunaa, ja kanelia laitan sekaan ronskimmalla kädellä.

Siitä hetkestä, kun päätän tehdä piirakan, menee noin viisi minuuttia siihen, että herkku on uunissa. Tämä maistuu muuten muodossa kuin muodossa aina myös toisinaan hieman nirsoille lapsillenikin... Eikä todellakaan kestä kauan, kun vuoka on tyhjä!

Urheilijan marjapiirakka (pyöreä piirakkavuoka)

Pohja

3dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja (kokeile myös jauhojen sekoituksia!)
4tl leivinjauhetta
(kanelia, kardemummaa tai muita mausteita)
4rkl sokeria
4rkl sulaa margariinia
1dl maitoa (myös rasvaton on toiminut hyvin)
(1 kananmuna)



Päälle

marjoja tai hedelmiä
hilloa ja marjoja/hedelmiä (esim. alle vauvan bonasosetta ja päälle omenalohkoja)
rahkaa ja marjoja/hedelmiä (esim. maustettu rahka päärynä-kinuski ja päärynäviipaleita tai mustikka-vanilja-rahka ja mustikoita)



Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina siihen vaikka lusikalla (itse en välitä sotkea sormiani). Laita päälle marjat ja hedelmät (jos laitat hilloa tai rahkaa, ne tietysti ensin) ja paista uunissa n. 180C 15-20minuuttia tai kunnes reunan taikina näyttää sopivan ruskettuneelta.

Bon appétit!
- Anna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti