torstai 14. kesäkuuta 2018

Muistojenkerääjät

Matkustelu on kokemuksia ja elämyksiä. Sieltä kerääntyy myös läjäpäin muistoja. Hyviä ja joskus sellaisiakin, joista ei olisi niin ollut väliksi.


Perheemme 5-viikkoinen reissu Espanjaan ja Portugaliin viime talvena onnistui aivan käsittämättömän hyvin. Etukäteisvalmistelut oli tietysti tehty parhaan taidon mukaan, mutta yleensä hyvästä valmistautumisesta huolimatta on ainakin syytä varautua siihen, että kaikki ei mene niinsanotusti aivan tuubiin.

Meille jäi reissusta niin hyvät fiilikset, että ensi talven kohdetta olemme jo kuumeisesti pohtineet. Talvella on monenlaista ohjelmaa ihan täällä kotimaassakin, jopa velvollisuuksia, apua! Tämä rajoittaa jonkun verran aikataulujamme, mutta eiköhän motivaatiota ole kuitenkin riittävästi, että homma jälleen tulille saadaan :)


Aina muistojen ei tarvitse lähteä hurjan kalliista toteutuksista. Lasten kanssa olen huomannut, että monesti yksinkertainen saa eniten kiitosta. Ihan vaan se, että makaamme yhdessä vierekkäin metsässä ja tutkimme öttiäisiä. Tai että yövymme teltassa, ihan vaikka kotipihalla. Moni sellainen asia päätyy muistoksi, joka ei ole ihan jokapäiväistä. Toisaalta taas sitten tietyt arkirutiinit ovat tulevaisuudessa muistoja. " Muistan, kuinka äiti aina sanoi illalla..."

Syntyivät muistot sitten miten tahansa, ne ovat minusta ihania. Olen kova ottamaan valokuvia muistoksi, mutta niiden työstäminen esimerkiksi kuvakirjaksi onkin sitten jo eri juttu. Pieni ryhtiliike olisi toiveissa kuvien suhteen, jotta pääsisin niitä myös kymmenien vuosien kuluttua ihastelemaan jotenkin näppärästi. Nyt kun muistoja kertyy lähes päivittäin, on kuvamuistojen arkistointiinkin otettava ehkä jonkinlainen asiallinen suhde.


Seuraava ihana muisto saattaa syntyä jo tänään, kuka tietää. Ainakin viikonloppuna niitä taas tulee, kun suuntana on Hollola ja Jukolan viesti. Tytöt kirjaimellisesti hyppivät tasajalkaa kuultuaan, että olemme siellä kaksi yötä, teltassa. Kyllä, kävin ostamassa pumpattavat alustat meille vanhemmille - retkialustalle ei näillä kilometreillä enää viitsi kallistua, ainakaan kahdeksi yöksi.

Muistorikasta kesää kaikille!

- Anna =)

PS. Suunnistusaiheiset tekstini löytyvät jatkossa uudelta sivustoltani www.mutsisuunnistaa.fi - siellä julkaisen myös sarjista ja pidän webbikauppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti